Ingredienser

  • 2.5 ds. makrel i vand
  • Rugnudler – mængde som på pakken
  • 2 fed hvidløg
  • 8 store rejer
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 stængler blegselleri
  • 0.5 spidskøl - snittet fint i strimler
  • 1 frisk chili
  • 1 håndfuld spirer
  • 1 spsk. jordnøddeolie
  • 1 spsk. fishsauce
  • 1 lime, saften og fintrevet skal
  • 1 spsk. knust korianderfø
  • 1 spsk. fintrevet frisk ingefær
  • Kokosfedt til stegning
  • Sweet chilisFrisk korianderauce
45 Medium

Sådan gør du

Dræn makrellen i en sigte. Kog nudlerne som anvist på pakken. Snit alle grøntsagerne fint, evt. på mandolinjern. Start med at stege rejerne i en smule kokosfedt, tag dem op igen når de er færdige. Steg alle grøntsagerne i kokosfedt i ca 5-6 minutter. Når grøntsagerne er faldet en smule sammen tilsættes finthakket hvidløg, jordnøddeolie, fishsauce, lime saft/skal, korianderfrø og frisk ingefær. Steg igennem og tilsæt evt en smule vand hvis wokken er for tør. Smag til med havsalt og kværnet peber. Vend nudlerne, spirerne og makrellen med i wokken det sidste minut, varm igennem og retten er klar til servering.

Anret wokretten i dybe skåle. Pynt af med sweet chili, rejerne og finthakket frisk koriander.