Ingredienser

  • 2 ds. makrel i vand
  • 300 g. rødbede vasket og skrællet
  • 1 glas gedeost i olie
  • 0.5 dl. græskarkerner
  • 1 håndfuld kruspersille
  • 1 spsk. smør til stegning
60 Nem

Sådan gør du

Dræn makrellen i en sigte. Bag rødbederne møre i ovnen med en smule olivenolie, 180 grader i ca 35-40 minutter afhængig af størrelse, de må gerne være faste og have bid. Lad rødbeden afkøle en smule. Herefter skæres de ultratynde på mandolinjern på den lange side, Hold dem lune.

Dræn gedeosten og blendt denne til en cremet konsistens. Rist græskarkernene gyldne, imens de stadig er varme dryppes der med en lille smule olivenolie og havsalt, lad dem afkøle. Smelt smør i en pande og steg makrellen ca. 3-4 minutter ved middel varme.

Start med at lave bunden med rødbeden. Anret makrelstykkerne og dryp en smule gedeostcreme. Pynt til sidst af med de ristede græskarkerner og finhakket persille.