Ingredienser

  • 2 ds. makrel i vand
  • 300 g. pastinak vasket og skrællet
  • 1 spsk. smør
  • 50 g. bacon
  • 1 rød peberfrugt
  • 0.25 dl. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl. cremefraiche 18%
  • Havsalt
  • Kværnet peber
  • Ærteskud
40 Nem

Sådan gør du

Dræn makrellen i en sigte. Damp pastinakken i en smule vand med 1 spsk. smør og en smule havsalt, de skal stadig have en lille smule bid. Befri peberfrugt for kerner og bag den i ovnen ca. 15 minutter ved 180 grader varmluft, lad den afkøle. Bacon ristes sprødt på en varm pande, læg det på fedtsugende papir. Når baconen er afkølet knuses dette i en morter eller krydderikværn.

Den afkølede peberfrugt blendes med olivenolien. Den røde olie røres med cremefraiche og knust hvidløg, smag til med havsalt og kværnet peber evt. et par dråber æbleeddike.

Skær pastinakken i passende stykker og dyp den ene ende i den knuste bacon. Anret makrellen og dryp med peberfrugtscreme. Pynt af med ærteskud.