Ingredienser

  • 3 ds. makrel i vand
  • 15 stk. rispapir
  • 1 hjertesalat
  • 0.5 dl. ristede sesamfrø
  • 1 mango
  • 0.5 agurk
  • 1 gulerod
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 forårsløg
  • 1 lime, saften.
  • 1 håndfuld frisk mynte

Tamaridip

  • 1 dl. tamari soja
  • 1 rød chili
  • 2 lime, saft og fintrevet skal
  • 3 spsk. brun farin
45 Medium

Sådan gør du

Dræn makrellen i en sigte. Snit alle grøntsagerne og mangoen i ultratynde stave og i samme længde på 5-6 cm, så de kan være i rullerne. Pres saften fra limen og gem i en skål. Rist sesamfrø og gem i en skål.

Sådan samler du dem: Lav et fad med vand hvor rispapirerne kan være i. Læg et stykke rispapir i vandet og lad det trække 20-25 sekunder. Læg rispapiret ud på et skærebræt foran dig på bordet. Kom fyldet i, i følgende rækkefølge – hjertesalat, mango, peberfrugt, forårsløg, et par mynteblade, fordel lidt makrel, drys med en smule ristede sesamfrø og dryp til sidst med et par dråber limesaft. Fold siderne 2 cm ind over fyldet og fold herefter bunden ind over sidelapperne, rul og stram godt op imens.

Tamaridip

Snit chili i tynde ringe. Riv skallen af limen og pres saften. Bland alle ingredienserne og kog hele massen op. Lad det småsimre i ca. 10 minutter, konsistensen skal være rimelig tyk. Lad dippen køle af inden servering.