Ingredienser
- 2.5 ds. makrel i vand
- Rugnudler – mængde som på pakken
- 2 fed hvidløg
- 8 store rejer
- 1 rød peberfrugt
- 2 stængler blegselleri
- 0.5 spidskøl - snittet fint i strimler
- 1 frisk chili
- 1 håndfuld spirer
- 1 spsk. jordnøddeolie
- 1 spsk. fishsauce
- 1 lime, saften og fintrevet skal
- 1 spsk. knust korianderfø
- 1 spsk. fintrevet frisk ingefær
- Kokosfedt til stegning
- Sweet chilisFrisk korianderauce
45
Medium
Sådan gør du
Dræn makrellen i en sigte. Kog nudlerne som anvist på pakken. Snit alle grøntsagerne fint, evt. på mandolinjern. Start med at stege rejerne i en smule kokosfedt, tag dem op igen når de er færdige. Steg alle grøntsagerne i kokosfedt i ca 5-6 minutter. Når grøntsagerne er faldet en smule sammen tilsættes finthakket hvidløg, jordnøddeolie, fishsauce, lime saft/skal, korianderfrø og frisk ingefær. Steg igennem og tilsæt evt en smule vand hvis wokken er for tør. Smag til med havsalt og kværnet peber. Vend nudlerne, spirerne og makrellen med i wokken det sidste minut, varm igennem og retten er klar til servering.
Anret wokretten i dybe skåle. Pynt af med sweet chili, rejerne og finthakket frisk koriander.