Ingredienser
- 3 dåser makrel i rapsolie
- 2 søde kartofler
- 50 gram kapers i lage
- 0.25 liter olie til fritering
BBQ sauce
- 1 rødløg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 dl ufiltreret æblejuice
- 25 gram brun farin
- 0.25 tsk røget paprika
- 0.3 dl tamari- eller soyasauce
- 0.5 dl whiskey
- 0.5 spsk tabasco sauce
- 0.5 dl ketchup
- havsalt
Sådan gør du
Vask kartoflerne og skær dem i både på langs, vend i olie og drys med havsalt. Tænd ovnen på 200 grader og steg dem på bagepapir til de er møre og gyldne, ca. 35-40 minutter.
Varm olien op og friter kapers til de er sprøde, lad dem trække på fedtsugende papir.
Dræn fisken i en sigte. Varm en pande op til middel varme med 1 spsk. Smør. Steg fisken i smørret ved middel varme, den må gerne få stegeskorpe.
BBQ saucen
Sauter rødløg og hvidløg i en smule smør til de er klare, de skal ikke tage farve. Tilsæt resten af råvarerne og kog saucen op. Rør godt undervejs og lad saucen småsimre i 30 minutter. Er konsistensen for tynd reduceres yderligere, er den til gengæld for tyk tilsæt da lidt mere æblejuice. Blend saucen med stavblender. Smag til med havsalt.
Server fisken med BBQ sauce og gyldne fritter, pynt med friteret kapers. Nydes med kolde øl.