Vores vision
Hos Sæby Fiskeindustri producerer vi ud fra bæredygtige og energivenlige principper til gavn for vores miljø.
Vi tilstræber at være en grøn virksomhed i alle henseender og vil til stadighed forsøge at minimere vores miljøpåvirkning og vort forbrug af ressourcer.
Vi er en virksomhed, der ønsker at det skal være nemt og behageligt at få makrel fra Sæby Fiskeindustri. Vi er en familie opstartet med familiær baggrund og Sæby Fiskeindustri er en familie. Om man fisker makrellen op eller nyder den derhjemme, så er du altid velkommen.
Sæby Fiskeindustri tilstræber at levere det bedste og mest naturlige produkt på markedet.
Makrel fra Sæby. Af familien til familien
En ren produktion
Hos Sæby Fiskeindustri sikrer vi høj produktkvalitet og hygiejne gennem konstant fokus på fødevaresikkerhed, tidssvarende produktionsmetoder, uddannelse af personale og forbedring og vedligeholdelse af bygninger og maskiner.
Vores unikke nedfrysningsproces sikrer sporbarhed på den enkelte makrel. Efter nedfrysningen opbevares hver sending makrel i separate celler, som sikrer fuld sporbarhed til fangsttidspunkt og præcis position for skibet. Det giver vores kunder garanti for, at produkterne er af den lovede kvalitet og oprindelse.
Vi gør aktivt brug af HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points), som er en internationalt anerkendt metode til at analysere produktionen og finde frem til de fødevaremæssige risici, der bør forebygges og undgås.
Good Manufacturing Practice (GMP) omfatter procedurer, der sikrer en god fremstillingsproces fra start til slut ved både interne og eksterne kilder.
Om Sæby Fiskeindustri
A/S Sæby Fiskeindustri blev etableret i 1946 og overtaget af Christian Vanggaard i 1949. I dag er A/S Sæby Fiskeindustri førende i verden indenfor fremstilling af makrelkonserves. Produktudbuddet omfattede fra begyndelsen mange forskellige slags fiskekonserves, men i begyndelsen af 1980’erne besluttede ledelsen udelukkende at fokusere på makrelkonserves. I midten af 1980’erne blev en stor udvidelse af fabrikken vedtaget, og siden da er der løbende investeret i fabriksanlægget.
Pakkerobotter i pakkeriet har øget effektiviteten, og en ny celleinddeling af fryserummet har optimeret sporbarhedsprocessen. De senere år er der også gennemført anselige energirenoveringer. Ny teknik har reduceret vandforbruget med 25 procent, og energiforbruget er reduceret med 15 procent.
Fabrikken i Sæby strækker sig over ca. 60.000 m2 bygning under tag, og udenoms-arealet omfatter ca. 42,6 ha. Fabrikken består af en meget stor råvaremodtagelse med tilhørende indfrysningskapacitet og lager samt et separat fryserum med lagerplads til råvarer. Dertil kommer et stort areal til råvareforarbejdning, produktionsmaskiner og et pakkeområde. Et mindre område af fabrikken bruges til kontorer og et laboratorium til kvalitetskontrol og udvikling af sovse.